78147

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Potu?ník Václav (e-mailem) --- 3. 4. 2015
Re: léčení

> Formidol lze použít až při vyšší teplotě přes 20 stupňů.

Je o tom nějaká solidní práce? Pokud včelstvo intenzivně nevětrá, tak je
situace asi jiná než za vysokých letních teplot. Nepíšu o teplotách kolem
nuly, ale například o období mezi jívou a ovocnými stromy.

> Rok 2015 bude rokem 2008.

Nesouhlasím, chemikálie postupují a těžko si představit, že stav bude stejný
jako před pár lety. Chemikálie v rostlinách a hlavně v pylu, tam je základ
problému.

S roztočem si většina včelařů umí poradit. Tedy pokud tomu věnuje pozornost
úměrnou situaci. A hlavně zasahuje ve vhodné době. Jedna možnost je snaha o
"nulu" na začátku sezony, tedy nátěr+fumigace. Pokud se sezona blízko nuly
nezahájí, musí se zasáhnout určitě dříve, než po posledním medování. Je to
ale práce "navíc". Například odstranění trubčiny, KM v sezoně a mnoho
dalšího. Je toho na brožuru, či spíše na tlustou knihu. Kromě žihadel hlavní
důvod, proč nemá včely úplně každý.
VP

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 66582


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu